22.01.2019

Amos Rex on Vuoden Betonirakenne 2018


Rex

Amos Rex on saanut Vuoden Betonirakenne -palkinnon. Voittaneessa työssä yhdistyvät merkittävällä tavalla arkkitehti- ja rakennesuunnittelu, innovatiivinen tilasuunnittelu sekä taidokas ja laadukas rakentaminen. Sipti Oy vastasi Amos Rexin rakennesuunnittelusta.

Tuomariston perusteluissa kerrotaan, että Amos Rex on oivallinen esimerkki betonin käytöstä, jossa museokokonaisuuden muunneltavat sisätilat sekä erityisesti museon vaativat maanalaiset rakenteet että maanpäälliset kupolirakenteet korostavat rakennusmateriaalin tarjoamia mahdollisuuksia.

”Kaikkien osapuolten toimivalla yhteistyöllä ja osaavalla betonin käytöllä on aikaansaatu rakennusteknillisesti onnistunut, ilmeikäs ja taitavilla detaljeilla varustettu kiinnostava arkkitehtoninen kokonaisuus, joka luo osaltaan uutta vuorovaikutteista, elävää kohtaamisten ja tapahtumien julkista kaupunkitilaa ja -kulttuuria.”

Vuoden Betonirakenne on Betoniteollisuus ry:n vuosittain järjestämä kilpailu, jonka tarkoituksena on tehdä tunnetuksi ja edistää suomalaista betoniarkkitehtuuria, -tekniikkaa ja -rakentamista.

Rex
Kuvaaja: Tuomas Uusheimo

Rex
Kuvaaja: Mika Huisman

Rex
Kuvaaja: Tuomas Uusheimo