24.03.2022

Mirjami Rintala aloitti hallintopäällikkönä


Mirjami Rintala

Sipti Oy sai viime vuoden kesäkuussa ensimmäisen hallintopäällikkönsä, kun yhtiössä jo seitsemän vuoden ajan työskennellyt Mirjami Rintala aloitti uudessa tehtävässä. Hän on käytännössä hoitanut yhtiön ”juoksevia” hallintotehtäviä laskutuksesta erilaisiin raportteihin jo vuosien ajan.

Rakennusalakin on Mirjamille tuttu jo lapsuudesta lähtien, sillä isä Ossi Rintala, toinen Siptin perustajista, on tehnyt uransa rakennesuunnittelijana. Myös Mirjami opiskeli alaa Tampereella viiden vuoden ajan suorittaen tuolloin sekä rakennusmestarin että rakennusinsinööritutkinnon. Energiaa riitti myös osin samanaikaisiin liiketalousopintoihin, jotka johtivat tradenomin tutkintoon.

”Nyt takanapäin olevat opinnot hyvän pohjan tähän työhön. Myös suunnittelutöihin minulla on valmiudet, joita toivon voivani myöhemmin käyttää nykyistä aktiivisemmin.”

Erityisesti korjausrakentaminen osoittautui opintovaiheessa Mirjamille kiinnostavaksi, erityisesti siksi, että siinä yhteydessä on olennaista pohtia, miten rakenteet toimivat.

”Kiinnostukseni tuli ehkä itsellenikin yllätyksenä, koska teini-ikänä tuli aikanaan vannotuksi, ettei minusta tule rakennusinsinööriä koskaan”, Mirjami sanoo pilke silmäkulmassaan.

Nyt on kuitenkin ajankohtaisinta, kuinka saada keskisuuren insinööritoimiston hallinto entistä systemaattisemmaksi ja tehokkaammaksi. Jotta tilinpäätökset olisivat mahdollisimman hyvin valmistellut, tarvitaan osaavaa hallintotyötä myös Siptin sisällä.

Aikaa Mirjamilla jää myös markkinointiviestinnän, myös somen kehittämiseen. Someviestinnän avulla on tehty viime aikoina myös muutamia onnistuneita rekrytointeja. Vähintään kerran vuodessa on kuitenkin päästävä some- ja muunkin viestinnän tavoittamattomiin. Lomillaan Mirjami suuntaa mieluiten luontoon vaeltamaan.