27.01.2023

Koulutuksella ja verkostoitumalla yhdessä eteenpäin


Teemu Rahikainen

Ensi huhtikuussa on tullut kuluneeksi 12 vuotta Siptin perustamisesta. Alusta asti keskityimme sekä geotekniseen että rakennesuunnitteluun, joiden molempien hallinta on usein välttämätön ehto vaativimpien toimeksiantojen menestykselliseen hoitamiseen. 

Yrityksemme kasvaessa on tullut luonnollisesti tarpeelliseksi rekrytoida lisää suunnittelijoita. Onneksi olemme alusta asti päässeet mukaan hienoihin projekteihin, joiden kautta olemme onnistuneet verkostoitumaan ja näin täydentämään omia resurssejamme. 

Omatkin resurssimme ovat tasaisesti kasvaneet vuosien mittaan. Pian Siptin perustamisen jälkeen aloittivat Sipti Infra ja Kymen Sipti. Viimeisimpiä tytäryhtiöstartteja ovat olleet Sipti Environment sekä Sipti Kuopion toiminta osana Sipti Oy:tä. Tällä hetkellä palvelemme asiakkaitamme yli 40 suunnittelijan voimin. 

Siptiä perustettaessa oli jo kirkkaasti mielessä, että meitä kokeneita täydentämään riveihimme oli rekrytoitava kehityskelpoisia nuoria ammattilaisia. Olemme mielestäni onnistuneet tässä hyvin, ja saaneet samalla Siptin kasvamaan kannattavasti. Nykyisin meillä on vastuullisissa tehtävissä entistä enemmän myös uransa alkuvaiheessa olevia suunnittelijoita. 

Olemme pyrkineet vahvistamaan meille töihin tulleiden motivaatiota kannustamalla lisäkoulutukseen ja antamalla koulutusta myös itse. Työntekijämme ovatkin osallistuneet aktiivisesti Aalto-yliopiston ja Tampereen yliopiston järjestämiin geo- ja rakennetekniikan sekä kalliotekniikan jatkokoulutusohjelmiin ja ohjelmistokoulutukseen. 

Olemme ottaneet aikaa uusien suunnittelijoiden henkilökohtaiseen kouluttamiseen. Yhteistyö on monissa tapauksissa alkanut insinööri- tai diplomityön tilaamisella ja jatkunut sitten työsuhteena, jonka alkajaisiksi olemme auttaneet vastatulijaa projektityön alkuun tekemällä suunnittelutehtäviä konkreettisesti yhdessä: vierellä katsoen ja neuvoen. 

Kun nyt vuodenvaihteessa 2022-2023 luovutan paikkani toimitusjohtajana seuraajalleni Marko Haataiselle, tiedän Siptin operatiivisen johtamisen siirtyvän hyviin ja vastuuntuntoisiin käsiin. Toivotan Markon sydämellisesti tervetulleeksi ”istuimelleni”! 

Itse jatkan Sipti-yhtiöiden johtoryhmän vetäjänä, mutta aion säilyttää tiiviin tuntuman myös konkreettiseen tekemiseen Siptin projekteissa. Samalla voin nyt huojentuneena todeta, että Sipti-yhtiöiden kehitys on hyvällä mallilla. Tästä voi olla terveesti ylpeä viime vuosina epävakautta luoneiden tapahtumien keskellä. 

Kiitän kaikkia tilaajia, kumppaneitamme ja siptiläisiä tähänastisesta hienosta yhteistyöstä ja toivotan kullekin Teistä Hyvää Vuotta 2023! 

Teemu Rahikainen